Thomas Borwick

Vote Leave Campaign
UK

Thomas je 2012. godine razvio Kanto Systems, aplikaciju za političku agitaciju i konsultantski servis. On ima dugogodišnje iskustvo u radu sa podacima korporativnih, političkih i društvenih kampanja, kao i ogromnu prednost zbog detaljnog poznavanja britanske političke scene. To mu olakšava rad sa organizacijama kojim pomaže da naprave razumne dugoročne strateške odluke sa ljudima koji njima upravljaju. Osim toga, Thomas je stručnjak za nove medije i entuzijasta koji spajajući najnoviju tehnologiju gradi revolucionarne kampanje širom svijeta.

Thomasov najznačajniji rad uključuje kampanju tokom izbora gradonačelnika u Londonu i referendum u Velikoj Britaniji u sklopu kojeg je obnašao funkciju tehnološkog direktora (CTO) za “Vote Leave” kampanju. Pod njegovim vodstvom kampanja je digitalno galvanizirana kao i skala angažovanosti nacije, koja do tada nije viđena. Uprkos svim očekivanjima “Vote Leave” kampanja je pobjedila taj dan. Upravo su upornost i neodoljiva pozitivnost osobine koje definiraju Tomasov pristup kampanji i na kraju dovela do njenog uspjeha. Thomas je radio na više od 20 kampanja širom zemlje, kao i na Karibima i u Americi.

Consultancy ima deset članova tima i širi se po potrebi zahtjeva kampanje. Profesionalno rade online targeting, stvaranje web stranica, istraživanje na terenu, online prikupljanje sredstava, PR, Persuasion poruke i posebne projekte.

Thomas je diplomirao ekonomiju i finansije na Univerzitetu u Richmondu, a također je finalizirao studije liderstva te ima dugostepenu diplomu iz prava, gdje je bio predsjednik bratstva gdje je držao govor pred 6.500 ljudi.

Thomas uživa u trčanju i nedavno je završio 10 Mile Tough Mudder.